Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S

Udbydes af Det Danske Klasselotteri A/S

Spil sikkert med Spil-id

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
24.05.2024
Danske Spil lancerer nyt Spil med Omtanke-website for at forebygge spilproblemer
Danske Spil lancerer nyt Spil med Omtanke-website for at forebygge spilproblemer
”Det er altid huset, der vinder på langt sigt”. Det hører man ikke tit fra et spilselskab - men det er ikke desto mindre et af budskaberne i Danske Spils nye, digitale forebyggelsesunivers, som lanceres i dag. Formålet er med efterprøvede metoder baseret på evidens at give viden til spillere og andre interesserede for at forebygge, at spillet tager overhånd.

Er man nysgerrig på, om man spiller for meget, eller tror man, der er ”sikre” kampe hos Oddset? Det giver Danske Spil svar på og punkterer samtidig en lang række myter om spil i ”Spil med omtanke”, som er Danske Spils nye forebyggelsessite, som kan findes på www.danskespil.dk/spil-med-omtanke.

”Spil med omtanke” er en del af Danske Spils brede indsats for sunde spillevaner og er blevet til i et tæt samarbejde med Forskningsklinikken for Ludomani ved Aarhus Universitetshospital.

”Det er vigtigt for os, at vores indsats for sunde spillevaner baseres mest muligt på evidens og forskning, og derfor er jeg glad for, at vi kan byde vores kunder og andre interesserede danskere indenfor på vores nye forebyggelsessite. Med ”Spil med omtanke”-sitet har vi gjort os umage for at skabe en levende platform, hvor vi med interaktive videoer, podcasts og andet indhold, skabt sammen med Forskningsklinikken for Ludomani, håber at give brugerne lyst til at gå på opdagelse, få ny viden og en bedre forståelse for egen spiladfærd,” siger Kate Jacquerot, juridisk direktør i Danske Spil med ansvar for bl.a. indsatsen for sunde spillevaner, og konkretiserer:

”Man kan fx møde vores oddssætter Peter, der fortæller om den fordel, ”huset” har over for spillerne, ligesom Marcus Kondrup, der i dag er spilfri ludoman, fortæller om sine personlige, dyrekøbte erfaringer. Og det er rigtigt nok, at man helt generelt ikke kan vinde over huset – det er bl.a. derfor, vi kan give et overskud tilbage til fællesskabet hvert år. Til syvende og sidst vil vi gerne have så mange som muligt til at besøge universet, lære om gode råd til sund spiladfærd, typiske risikotegn og gennemføre selvtesten,” fortsætter Kate Jacquerot.

Bygget på viden om, hvad der virker
Det nye website er blevet til i et samarbejde mellem forskellige fagligheder. Forskningsklinikken for Ludomani bidrager med viden fra psykologer, behandling samt forskning, og derudover er platformen lavet med hjælp fra blandt andet filmfolk, en UX-designer, en teknoantropolog og kommunikationsfolk. For at gøre videoerne på sitet levende og relevante medvirker bl.a. en spilfri ludoman, ligesom flere spileksperter fra Danske Spil fortæller om mekanikkerne i spillene.

"Med udgangspunkt i viden fra ludomanibehandling og forskning har vi været med til at skabe platformen og udvikle store dele af indholdet. Det har været en spændende udfordring at skulle kommunikere på en letforståelig, nærværende og anderledes måde, så dem, platformen er henvendt til, kan blive mest muligt inspireret og tage indholdet til sig," siger Thomas Marcussen, som er klinikleder og klinisk psykolog ved Forskningsklinikken, og forklarer;

”Et eksempel på noget helt nyt og innovativt er en interaktiv test, hvor brugerne kan få at vide, om der er risici forbundet med den måde, de spiller på. Den er nyskabende, fordi det er en videobaseret løsning, hvor brugeren tages i hånden af en psykolog igennem testen, som personaliseres ud fra brugerens svar. Samtidig giver testen en indikation af, hvor spiladfærden ligger i forhold til normen i Danmark, og det er et eksempel på et element, vi har lagt ind i testen, fordi forskningen viser, at sammenligning med normen kan have en forebyggende effekt.”

Forskningsklinikken for Ludomani har udviklet og kvalitetssikret væsentlige elementer af indholdet som tekst, selvtesten og værd at vide-videoer. Alt indhold og værktøjer på platformen er Danske Spils ansvar.

Fakta om Forskningsklinikken for Ludomani
Forskningsklinikken for Ludomani er en hospitalsklinik på Aarhus Universitetshospital, hvor behandling og forebyggelse af ludomani integreres med forskning. Klinikkens mål er er at kunne tilbyde patienter, pårørende og fagfolk den bedst mulige behandling og at bidrage med viden om ludomani til samfundet.

Fakta om Danske Spils ansvarlighedsindsats og forebyggelse

 • Danske Spil har en bred ansvarlighedsindsats og er i mange år gået forrest i branchen for at sikre underholdning i trygge rammer.
 • Danske Spil arbejder med forebyggelse og for sunde spillevaner hos alle vores kunder, ligesom vi beskytter og tager hånd om de kunder, der viser tegn på spilleproblemer.
 • Danske Spil er lykkedes med at skabe en nedgang i andelen af højrisikospillere på 40 pct. siden 2021, ligesom stadig flere kunder spiller for mindre beløb.
 • Forskning på spilleområdet er vigtigt for, at indsatsen mod spilleproblemer er evidensbaseret og effektiv. Derfor har Danske Spil gennem en årrække bidraget økonomisk til uafhængig forskning om og formidling af spilafhængighed, ligesom flere projekter er blevet til i tæt samarbejde med universitetsverdenen – læs mere her.