Er man nysgerrig på, om man spiller for meget, eller tror man, der er ”sikre” kampe hos Oddset? Det giver Danske Spil svar på og punkterer samtidig en lang række myter om spil i ”Spil med omtanke”, som er Danske Spils nye forebyggelsessite, som kan findes på www.danskespil.dk/spil-med-omtanke.
”Spil med omtanke” er en del af Danske Spils brede indsats for sunde spillevaner og er blevet til i et tæt samarbejde med Forskningsklinikken for Ludomani ved Aarhus Universitetshospital.
”Det er vigtigt for os, at vores indsats for sunde spillevaner baseres mest muligt på evidens og forskning, og derfor er jeg glad for, at vi kan byde vores kunder og andre interesserede danskere indenfor på vores nye forebyggelsessite. Med ”Spil med omtanke”-sitet har vi gjort os umage for at skabe en levende platform, hvor vi med interaktive videoer, podcasts og andet indhold, skabt sammen med Forskningsklinikken for Ludomani, håber at give brugerne lyst til at gå på opdagelse, få ny viden og en bedre forståelse for egen spiladfærd,” siger Kate Jacquerot, juridisk direktør i Danske Spil med ansvar for bl.a. indsatsen for sunde spillevaner, og konkretiserer:
”Man kan fx møde vores oddssætter Peter, der fortæller om den fordel, ”huset” har over for spillerne, ligesom Marcus Kondrup, der i dag er spilfri ludoman, fortæller om sine personlige, dyrekøbte erfaringer. Og det er rigtigt nok, at man helt generelt ikke kan vinde over huset – det er bl.a. derfor, vi kan give et overskud tilbage til fællesskabet hvert år. Til syvende og sidst vil vi gerne have så mange som muligt til at besøge universet, lære om gode råd til sund spiladfærd, typiske risikotegn og gennemføre selvtesten,” fortsætter Kate Jacquerot.
Bygget på viden om, hvad der virker
Det nye website er blevet til i et samarbejde mellem forskellige fagligheder. Forskningsklinikken for Ludomani bidrager med viden fra psykologer, behandling samt forskning, og derudover er platformen lavet med hjælp fra blandt andet filmfolk, en UX-designer, en teknoantropolog og kommunikationsfolk. For at gøre videoerne på sitet levende og relevante medvirker bl.a. en spilfri ludoman, ligesom flere spileksperter fra Danske Spil fortæller om mekanikkerne i spillene.
"Med udgangspunkt i viden fra ludomanibehandling og forskning har vi været med til at skabe platformen og udvikle store dele af indholdet. Det har været en spændende udfordring at skulle kommunikere på en letforståelig, nærværende og anderledes måde, så dem, platformen er henvendt til, kan blive mest muligt inspireret og tage indholdet til sig," siger Thomas Marcussen, som er klinikleder og klinisk psykolog ved Forskningsklinikken, og forklarer;
”Et eksempel på noget helt nyt og innovativt er en interaktiv test, hvor brugerne kan få at vide, om der er risici forbundet med den måde, de spiller på. Den er nyskabende, fordi det er en videobaseret løsning, hvor brugeren tages i hånden af en psykolog igennem testen, som personaliseres ud fra brugerens svar. Samtidig giver testen en indikation af, hvor spiladfærden ligger i forhold til normen i Danmark, og det er et eksempel på et element, vi har lagt ind i testen, fordi forskningen viser, at sammenligning med normen kan have en forebyggende effekt.”
Forskningsklinikken for Ludomani har udviklet og kvalitetssikret væsentlige elementer af indholdet som tekst, selvtesten og værd at vide-videoer. Alt indhold og værktøjer på platformen er Danske Spils ansvar.
Fakta om Forskningsklinikken for Ludomani
Forskningsklinikken for Ludomani er en hospitalsklinik på Aarhus Universitetshospital, hvor behandling og forebyggelse af ludomani integreres med forskning. Klinikkens mål er er at kunne tilbyde patienter, pårørende og fagfolk den bedst mulige behandling og at bidrage med viden om ludomani til samfundet.
Fakta om Danske Spils ansvarlighedsindsats og forebyggelse