Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S

Udbydes af Det Danske Klasselotteri A/S

Spil sikkert med Spil-id

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
09.05.2024
Danske Spil forudser sand gyser for Saba i aftenens Eurovision-semifinale
Danske Spil forudser sand gyser for Saba i aftenens Eurovision-semifinale
Det bliver de små marginaler, der afgør, om det danske bidrag går videre fra semifinalen i Eurovision i aften: ”Alt afhænger af præstationen på scenen – Saba har fortsat alt at synge for,” siger Danske Spils oddssætter og Eurovision-ekspert.

Der er lagt i kakkelovnen til et tv-drama af de større, når det i aften gælder den anden semifinale ved Eurovision – den, hvor Danmark er med. Ifølge Danske Spils forudsigelser, så ligger danske Saba nemlig lige på vippen i forhold til gå videre til lørdagens store finale.

”10 deltagere går videre fra aftenens semifinale, og lige nu vurderer vi danske Saba som nummer 11 i rækken af kunstnere til at gå videre, men det er særdeles tæt, og der skal formentlig ikke rykkes særlig mange stemmer, før Saba pludselig er med i det gode selskab,” siger Peter Emmike Rasmussen, der er oddssætter og mangeårig Eurovision-ekspert hos Danske Spil.

Danmarks chancer for at gå videre til finalen er større end ved sidste års konkurrence, men titlen som underdog må de danske farver efterhånden vænne sig til at bære med stolthed; de danske kunstnere ved Eurovision har ikke været favorit til at gå i finalen de seneste fire år.

Den danske sang er god nok til at gå videre
Peter Emmike vurderer, at den danske sang i sig selv er god nok. Problemet er bare, at den måske ikke falder i de mange millioner europæiske seeres smag - og det er som bekendt hos de Eurovision-begejstrede europæere, der skal samles point for at gå videre. Først i finalen tæller stemmer fra en jura også med.

”Vi vurderer, at det danske bidrag bestemt har kvalitet, men vi er i tvivl om, hvor mange seerstemmer, den kan høste. Alt afhænger af præstationen på scenen i aften – Saba har fortsat alt at synge for, og det bliver ekstremt spændende, om det lykkes hende at overbevise seerne i de europæiske stuer i aften. Vi krydser i hvert fald fingre for Saba herude hos Danske Spil, hvor vi også følger konkurrencen meget tæt”, siger Peter Emmike Rasmussen.

Der er helt sikkert mange danskere, der også vil krydse håbefulde fingre i aften: Hvis Saba går videre til finalen og ender med at vinde Eurovision 2024, så står Danske Spil til at udbetale over 2 millioner kroner i gevinster til kunderne.

Først skal hun dog overstå semifinalen - tror du, at Saba klarer skærene i aften? Følg med på DR fra klokken 21.00.