Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S

Udbydes af Det Danske Klasselotteri A/S

Spil sikkert med Spil-id

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
13.06.2024
Nedslående rekord undrer Danske Spil: Kan landsholdet overhovedet få straffespark?
Som noget helt nyt spørger Danske Spil, om landsholdet får et straffespark ved EM - eller om de forlænger stimen på 28 kampe uden straffe.
Straffesparks-tørke: I de seneste 28 kampe har det danske landshold ikke fået et eneste straffespark. Det er den længste periode uden straffespark nogensinde for landsholdet, og nu spørger Danske Spil: Kan vi overhovedet få straffe?

Kan du huske, hvornår Danmark senest har fået tilkendt et straffespark?

Næh, det er der sikkert ikke mange, der kan. Det danske landshold har nemlig helt usædvanligt spillet hele 28 kampe uden at få tilkendt et eneste straffespark. Det er suveræn, dansk landskampsrekord, og nu spørger Danske Spil, om Danmark overhovedet når at få et straffespark ved EM i Tyskland – og det er helt nyt.

”Det er helt normalt, at vi før en landskamp spørger kunderne, om de tror, at Danmark får tilkendt et straffespark eller ej. Vi har aldrig tidligere lavet et spil på, om landsholdet ligefrem går en hel turnering uden at få et straffespark,” siger Mathias Reimer Larsen, oddssætter hos Danske Spil, og fortsætter:

”Vi fik ideen, da vi for nylig så testkampen mod Sverige, hvor Joakim Mæhle blev nedlagt i feltet. Der blev vi enige om, at ’hvis ikke det der er et straffespark, så får Danmark da aldrig straffespark.’ Så dykkede vi ned i statistikken, og det viser sig, at Danmarks seneste straffespark ligger toethalvt år tilbage i tiden. Med den seneste testkamp mod Norge er det nu 28 kampe uden straffespark, og det er med afstand den længste stime af danske landskampe uden et dansk straffespark nogensinde. Det er alligevel imponerende,” fortæller Mathias Reimer Larsen.

Senest var i 1974
Danmarks seneste straffespark var i oktober 2021 i VM-kvalifikationskampen på udebane mod Moldova. Simon Kjær scorede fra pletten det andet mål i 4-0-sejren. Siden da… ingen straffespark.

Dermed var der ingen straffespark i hverken 2021 og 2022 – første gang, der gik to hele kalenderår i træk uden et dansk straffespark var i øvrigt i 1951-1952.

Fra 29. august 1972 til 3. september 1974 spillede Danmark i øvrigt 19 landskampe uden at få tilkendt et straffe – en næsten 50-årig rekord, som stod, indtil det nuværende landshold i november sidste år spillede mod Kasakhstan i Parken - uden at få et straffespark.

Til sammenligning har England, som Danmark skal møde i sin anden kamp ved EM, fået tilkendt hele 14 straffespark – og scoret på de 13 - i sine seneste 28 landskampe.