Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S

Udbydes af Det Danske Klasselotteri A/S

Spil sikkert med Spil-id

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
21.06.2024
Var Lotto millionær i ugevis uden at vide det: havde kuponen fra Danske Spil i lommen
Var Lotto millionær i ugevis uden at vide det: havde kuponen fra Danske Spil i lommen
En kvinde fra Kolding vidste godt, at Danske Spil efterlyste vinderen af en stor gevinst vundet i det lokale supermarked – men hun vidste ikke, at hun i tre uger selv havde vinderkuponen i lommen.

Hvis man har små forventninger, er det lettere at blive positivt overrasket. Det opdagede en kvinde fra Kolding, da hun helt ud af det blå vandt 2,5 millioner kroner i Lotto.

Hun anede nemlig intet om gevinsten, før hun var i supermarkedet for at forny sin femugers-kupon i Lotto.

”Så sagde kvinden i kiosken til mig, at hun godt kunne godt forny den, men hun kunne ikke udbetale gevinsten,” fortæller kvinden, som ønsker at være anonym, til Danske Spil.

Det kom noget bag på kvinden, at der skulle være en gevinst, for hun mente bestemt, at hun nøje havde tjekket sin kupon, og at der ikke var noget på den. Men kvinden i kiosken insisterede:

”Hun sagde, at der var en gevinst på over 5.000 kroner, som var det maksimale, hun kunne udbetale,” siger kvinden og trækker luft ind for at kunne gengive, hvad hun så udbrød nede i kiosken:

”5.000? Det er edderhugme os’ mange penge! Tænk, hvis det er 6.000!” lyder det grinende fra kvinden.

Hun opdagede snart, at det var en hel del mere end 6.000: Selv om hun mente, at hun havde tjekket sin kupon, så havde hun overset en gevinst på 2,5 millioner i den anden ud af kuponens fem uger.

Det opdagede hun, da hun kort efter fik en bekendt til at tjekke kuponen på sin smartphone.

”Jeg fortalte ham, at jeg havde vundet over 5.000 kroner, og det ville han da lige tjekke på sin telefon, og så sagde han: ’For hulen! Du har vundet 2,5 millioner’. Så sagde jeg, at han sku’ holde sin mund og ikke lave grin med mig! Men så vidste det sig, at jeg har gået med den gevinst i tre uger uden at vide det,” fortæller kvinden.

”Det havde jo været offentliggjort, at man nok lige skulle tjekke sin kupon, og det havde jeg endda læst – men jeg havde ikke skænket det en tanke, at det kunne være mig,” fortæller hun.

Danske Spil har udbetalt pengene til kvindens konto, og hun har straks sendt en hel del videre til sin familie, som skal forkæles med både ferierejser på første klasse og meget andet.

”Det er så dejligt at kunne give igen. Det giver SÅ god en følelse,” siger kvinden, som derudover har planlagt at sætte en masse penge til side.

”De står i første omgang på en konto, indtil jeg har vænnet mig til at have så mange penge. De skal slå til i så mange år som muligt,” fortæller kvinden fornuftigt.

Kvinde fra Kolding er en ud af over 300 danskere, som hvert år, takket være Danske Spil, vinder en gevinst på en million eller derover.

Om Lotto

Lotto tallene trækkes hver lørdag aften, og det er de blevet uden afbrydelse siden 7. oktober 1989. Førstepræmiepuljen er altid på mindst 8.000.000 kroner.
Den højeste Lotto gevinst nogensinde blev vundet i 2008, hvor en heldig spiller fra København vandt 38.564.007 kroner.

Om Millionærchancen

Millionærchancen gik fra 2015 til og med august 2023 under navnet Millionærgarantien, men den gør stadig det samme: Garanterer, at der hver eneste uge findes to heldige danskere, der vinder 1.000.000 kroner. De to millionærer findes ved lodtrækning blandt samtlige ugens spillede rækker - uanset om der er gevinst på rækken. Derudover så trækkes der sidste lørdag i måneden lod om 5 x 1.000.000 på alle månedens spillede rækker - så husk at gemme din kupon, også selv om der ikke skulle være gevinst i første omgang.