Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S

Udbydes af Det Danske Klasselotteri A/S

Spil sikkert med Spil-id

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
29.06.2024
Danske Spil ser tilbage til 1992 og spørger: Kan vi gøre det igen?
Danske Spils kunder tror på det usandsynlige: en sejr over Tyskland i 1/8-finalen ved EM.
Danmark er klare underdogs før 1/8-finalen mod Tyskland: Men det var de også en magisk sommeraften i Göteborg for 32 år siden – og det får nu Danske Spil til at kigge tilbage til EM 1992, og inviterer kunderne til at gøre det samme. Lige nu tipper stemningen hos Danske Spils kunder klart til en gentagelse af sejren over tyskerne, hvilket forventet vil give kunderne 13 mio. kr. i lommerne.

Når fremtiden ser lidt skræmmende ud, kan det være rart at kigge tilbage på de gode, gamle dage.

Og netop det har Danske Spil gjort forud for lørdag aftens 1/8-finale ved EM, hvor det danske landshold indtager rollen som lille David mod den store, stærke, tyske Goliath: Danske Spil har åbnet for spil på, at historien gentager sig ned til den mindste detalje – fx om Hjulmands tropper fører 1-0 ved pausen og ender med en 2-0 sejr, ligesom Ricardos mandskab gjorde.

”Det bliver i den grad en kamp mod overmagten, men sportens historie er jo fuld af eksempler på, at den lille slår den store – og vi elsker jo disse episke fortællinger. Et af de fineste eksempler er EM-finalen 1992, hvor Danmark overraskede alt og alle og slog Tyskland – så vi tænkte herude hos Danske Spil: Vi kan gøre det igen! Derfor inviterer vi nu alle vores kunder til at gætte på, om historien gentager sig,” siger oddssætter og fodboldekspert hos Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen.

Tyskerne var også giga-favoritter dengang
Han medgiver, at Tyskland lørdag er storfavoritter, men det var de jo sådan set også i juni 1992.

”Som oddssætter lever man i en verden af tal, statistik og sandsynlighed, men man må aldrig glemme, at en EM-kamp med dansk deltagelse først og fremmest handler om glæden ved fodbolden og troen på, at mirakler kan ske. Og det skete jo i 1992, så hvorfor ikke igen? ” spørger Peter Emmike Rasmussen retorisk.

Dengang i 1992 vandt Danmark som bekendt 2-0 over Tyskland efter 1-0 ved pausen. Begge danske mål blev endda scoret på langskud uden for straffesparksfeltet. Undervejs fik de danske spillere et enkelt gult kort, mens tyskerne fik fem. Og det er altså disse, konkrete resultater, Danske Spil giver de mere nostalgisk anlagte, danske roligans mulighed for at gætte med på.

Om det er ønsketænkning, nostalgi eller simpel, dansk fodbold-optimisme skal være usagt, men hvis man lodder stemningen hos Danske Spils kunder op til kampen, så er der 57% procent, der tror på dansk sejr, 19% på tysk sejr, og 24% gætter på uafgjort.

I øvrigt er det mest gættede resultat 2-0 til Danmark, og Danske Spil forventer at udbetale i alt omkring 13 mio. kr. til kunderne, hvis det danske landshold lykkes med at nedkæmpe den tyske overmagt lørdag aften. Et Dansk EM-trofæ anno 2024 vil give danskerne 34 mio. kr. fra Danske Spil.

Kampen Tyskland-Danmark fløjtes i gang lørdag kl. 21.00 og kan ses på TV2.