Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
06.07.2024
Vandt million i Lotto: ”Det var ellers en træls mandag…”
Vandt million i Lotto: ”Det var ellers en træls mandag…”
I en pause på arbejdet tjekkede en mand fra Midtjylland sin bankkonto på mobilen: Og pludselig var en træls mandag en million gange bedre…

Det kan godt være et hårdt arbejde at være småbørnsforælder – og der kan være dage, hvor man er træt og har mest lyst til at blive under dynen. Sådan en dag havde et par fra Østjylland for nyligt, men så tog dagen en brat drejning til det bedre, da parret opdagede, at de havde vundet en million via deres PLUS abonnement og Millionærchancen.

Det fortæller manden, der benyttede en pause på arbejdet til at kigge i mobil-banken.

”Jeg ville lige tjekke, hvad vi havde brugt af penge i weekenden. Vi havde snakket om, at vi måske havde brugt lidt rigeligt fra madkontoen, men så var det bare, ’hvad pokker foregår der?’ Så stod der lige en million på kontoen. Der måtte jeg altså lige ned at sidde,” fortæller manden.

”Årh, det var godt nok godt. Det var ellers en træls mandag, hvor knejten lå syg derhjemme,” fortæller manden, der ikke kan lade være med at grine, da han skal forklare, hvordan han fik overbragt nyheden til sin meget trætte kæreste, der havde taget sygepasser-tjansen i derhjemme, mens manden var på arbejde.

”Hun sad der med en lille syg dreng på skødet, og så sagde hun. ’Det er godt nok mange penge, men jeg kan ikke overskue at være så glad lige nu. Hvor er det fedt, men jeg er simpelthen så træt’,” mindes manden at konen svarede.

Med en frisk million på kontoen har parret skyndt sig at lægge nye planer. En del er gået til afbetaling af gæld, en del skal gå til at friske huset op, og en del skal gå til at rejse ud i verden – men ikke lige nu.

”Vi har afsat et beløb og sagt: Det her må vi bare bruge til nyt tøj, havemøbler, alt muligt. Og så, når ungerne er store nok, så skal vi rejse ud og dele nogle store oplevelser med dem,” fortæller manden, der også kan tilføje, at hverdagen ikke har forandret sig synderligt hjemme.

”Knejten er rask igen, men min kæreste, hun er stadig lidt træt,” siger han med et grin.

Om Lotto

Lotto tallene trækkes hver lørdag aften, og det er de blevet uden afbrydelse siden 7. oktober 1989. Førstepræmiepuljen er altid på mindst 8.000.000 kroner.
Den højeste Lotto gevinst nogensinde blev vundet i 2008, hvor en heldig spiller fra København vandt 38.564.007 kroner.
Siden 2015 har Lotto haft en Millionærgaranti – i september 2023 omdøbt til Millionærchancen - som betyder, at der fast hver lørdag bliver trukket lod om to gange 1.000.000 kroner blandt alle ugens spillede rækker.

Om Millionærchancen

Millionærchancen gik fra 2015 til og med august 2023 under navnet Millionærgarantien, men den gør stadig det samme: Garanterer, at der hver eneste uge findes to heldige danskere, der vinder 1.000.000 kroner. De to millionærer findes ved lodtrækning blandt samtlige ugens spillede rækker - uanset om der er gevinst på rækken. Derudover så trækkes der sidste lørdag i måneden lod om 5 x 1.000.000 på alle månedens spillede rækker - så husk at gemme din kupon, også selv om der ikke skulle være gevinst i første omgang.