Grupperne til vm i håndbold 2023

Gruppespillet er begyndelsen på verdensmesterskaberne i håndbold. Gruppespillet består af 8 grupper med 4 hold i hver. Herunder kan du læse mere om alle grupper og løbende få overblik over resultaterne.
Dagens kampe

VM 2. runde

VM Placeringskampe

VM 1. Runde

spil på vm
I gruppe A anses Spanien som storfavoritter. Både Iran og Montenegro har kun været med til en VM-slutrunde før i henholdsvis 2015 og 2013, mens Chile har været fast inventar siden 2011. Spanien har været med hver gang siden 1974 og vundet guld to gange i denne periode. Spaniens hold er domineret af flere profiler såsom: venstre back, Joan Cañellas og stregspilleren, Gedeón Guardiola. Med tre hold videre fra gruppen bliver det spændende at følge, hvem af de tre øvrige hold, der følger med Spanien over i mellemrunden.
spil på vm
Gruppe B består af Frankrig, Polen, Saudi Arabien og Slovenien. Med flest verdensmesterskaber i håndbold nogensinde må Frankrig være klar favorit i gruppen. De har vundet medaljer ved 8 ud af de sidste 11 VM-slutrunder, heraf 5 af guld. Polen og Slovenien er værd at holde øje med. Polen har vundet medaljer ved 3 af de sidste 8 VM-slutrunder. Slovenien blev nummer 4 ved EM i 2020 og nummer 3 ved VM i 2017. Underdog i gruppen er Saudi Arabien, da nationer udenfor Europa sjældent kommer langt. Deres bedste resultat er en 19. plads ved VM på 9 slutrunder. I gruppen er det værd at holde øje med Blaž Janc (Barcelona) og Miha Zarabec (THW Kiel) fra Slovenien. Frankrigs hold er spækket med profiler, men stjernespilleren hos Frankrig er Nikola Karabatic. Andre franske spillere, du bør holde et vågent øje med, er målmanden Vincent Gerard og højrefløjen Valentin Porte.
spil på vm
Gruppe C bliver sjov at følge, med kun et europæisk hold. Derved er den svær at spå om med flere ukendte håndboldlandshold. Holdene i gruppen er: Brasilien, Kap Verde, Sverige og Uruguay. Her er det sidste års europamestre fra Sverige, som er storfavorit til at gå videre. Med profiler som målmanden, Andreas Palicka, der i VM 2021 kom på All Star holdet, stjernespilleren Jim Gottfridsson og fløjspilleren Hampus Wanne, er Sverige godt rustet til opgaven om at gå videre fra gruppespillet. Hvem, der følger dem videre i mellemrunden, er det helt store spørgsmålstegn.
spil på vm
Gruppe D er på papiret den måske mest åbne gruppe med Island, Portugal, Sydkorea og Ungarn. Ungarn ender sjældent under 10. Pladsen til VM, og har været med hvert år siden 1964 med undtagelse af slutrunden i 2015. Island er et svært hold at spille imod, men kommer sjældent langt i turneringen. Deres bedste resultat er en 5. plads tilbage i 1997. Træneren for Island er en gammel kending, idet Guðmundur Guðmundsson er landstræner for dem. Han er tidligere landstræner for Danmark. Portugal har ikke deltaget ved ret mange slutrunder, men fik en flot 6. Plads ved EM i 2020. Med en 31. Plads ved sidste VM må Sydkorea siges at være underdog i denne gruppe. Favoritværdigheden er svær at uddele, men Ungarn er svære at undgå. Det vil være overraskende, hvis de tre europæiske hold ikke går videre i denne gruppe.
spil på vm
I gruppe E er Tyskland favoritter og Algeriet er underdog. Tyskland er med VM-guld i 2007 seneste og eneste land til at vinde VM-guld i denne gruppe. Seneste land til at vinde medaljer er Qatar, som vandt sølv ved VM i 2015. Det var første gang nogensinde, at et hold udenfor Europa vandt medaljer til et håndbold-VM. Med Serbien som det sidste hold er der lagt op til en spændende gruppe med Tyskland og Serbien som favoritterne.
spil på vm
Med tre europæiske hold må Argentina anses som underdogs i gruppen. Det er på trods af, at Holland spiller sit første VM i håndbold siden 1961. En af favoritterne til at vinde VM, sammen med Holland, er Norge, som af mange betragtes som gruppevinder favorit. De har ved to af de sidste tre slutrunder fået sølv efter nederlag til både Frankrig og Danmark. De jagter derfor stadig deres første guldmedalje til VM. Sidste hold i gruppen er Nordmakedonien, som nu trænes af den tidligere storspiller Kiril Lazarov. I gruppen er det værd at holde øje med spillerne: Sander Sagosen (Norge) og Luc Steins (Holland).
spil på vm
Favoritterne i gruppe G er Egypten og Kroatien. Egypten spillede ved sidste VM lige op med Danmark, men måtte se sig slået efter straffekastkonkurrence. USA må anses som underdog med sidste deltagelse i VM-turnering tilbage i 2001. Der bliver dog kamp om 3. pladsen mellem Marokko og USA. Det bliver derfor spændende at se, hvem der kommer med i mellemrunden. I denne gruppe er det værd at holde øje med Barcelona og Kroatien spilleren, Luka Cindric.
spil på vm
Sidste gruppe ved VM-slutrunden har de dobbelte forsvarende verdensmestre fra Danmark i blandt. Danmark går ind til gruppe G som den helt store gruppevinder favorit, idet de også er favoritter til at vinde turneringen - endda for tredje gang i træk. Belgien går ind til dette VM som slutrunde-debutanter. De anses derfor som underdog i denne gruppe. Det er første gang, de deltager ved et EM/VM. Det bliver derfor interessant at se, hvad de kan. De to sidste modstandere i gruppen er Bahrain og Tunesien, som kæmper om 2. og 3. pladsen i gruppen. Profilerne man særligt bør følge i Gruppe H, er alle fra Danmark. Hvis Danmark skal komme langt, skal det komme fra Mathias Gidsel, Mikkel Hansen og Niklas Landin.