Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
Koncern

Det Danske Klasselotteri

Læs mere
Hero image
Danmarks ældste lotteri

Klasselotteriet er Danmarks ældste lotteri. Det blev stiftet af Frederik V den 29. juni 1753, da majestæten ”ved kongelig forordning” gav Det Kongelige Opfostringshus privilegium til at drive lotteri.

I 1754 blev de første trækninger foretaget på Charlottenborg i København. Men allerede i 1771 fratog Struensee dem privilegiet, og lotteriet har siden da været ejet af den danske stat.

I 2023 fejrede lotteriet 270-årsjubilæum. Siden da har lotteriet fejret millioner af vindere, og der trækkes fortsat 40.000 vindere hver måned; nogle med gevinster på op mod 1 million kroner, ligesom der hver måned er en gevinstpulje på 47 millioner kroner.

I 2022 blev Klasselotteriet og Danske Spil sammenlagt med ambitionen om at udnytte fordele og synergier inden for blandt andet markedsføring, administration og indkøb. Klasselotteriet er i den forbindelse også blevet en del af den populære Lotto app, og sammenlægningen af de to virksomheder er sket med stor respekt for den lange historie, som Klasselotteriet har bragt med til Danske Spil.

Lotterier til gavn for fællesskabet
Det Danske Klasselotteri udvikler løbende lotteriet, f.eks. med endnu flere milliongevinster og højere førstepræmier, så det er attraktivt for kunderne, og der samtidig kan skabes det overskud, som bidrager til udlodningsmidlerne. Klasselotteriet er fortsat – 270 år efter sin fødsel – populært hos danskerne, som er meget loyale, og omkring 300.000 danskere spiller fast med på abonnement.