Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S

Udbydes af Det Danske Klasselotteri A/S

Spil sikkert med Spil-id

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
Spil med omtanke

Sådan holder du fast i sunde spillevaner

Pengespil er god underholdning for mange, men må aldrig være på bekostning af vigtige ting i ens liv. Få gode råd fra eksperter og hjælp til at sætte din indbetalingsgrænse.

Få gode råd til hvordan du bevarer sunde spillevaner fra eksperter fra Danske Spil og Forskningsklinikken for Ludomani.

Det behøver ikke at være svært at spille med omtanke, men der er et par vigtige gode råd, som vi altid vil anbefale, at du følger. Det handler i høj grad om at være bevidst om, hvorfor du spiller, og at du vælger på forhånd, hvor mange penge og hvor meget af din tid, du vil bruge på at spille. Der findes viden og værktøjer, som kan hjælpe dig med netop det:

Pengespil er et underholdningsprodukt: Se på det som et alternativ til at gå ud at spise, gå i biografen eller en anden aktivitet, der koster penge. Spil aldrig, fordi du forventer at vinde en større gevinst eller dit indskud tilbage. Pengespil er ikke en karriere eller en levevej. Derfor afsæt et beløb, og hold dig til det; uanset om du taber eller vinder.

Brug en indbetalingsgrænse: For at holde dig til et beløb, så brug vores indbetalingsgrænsefunktion. Sæt en realistisk grænse, der passer til din økonomi, ligesom du ville med andre udgifter i et budget. Det er en risiko, hvis du føler behov for hyppigt at ændre grænsen, og hæv den ikke, medmindre du grundigt har overvejet, om din økonomi kan holde til det.

Vær opmærksom: Du bør være opmærksom på både de penge og den tid, du bruger på at spille. Hvis du oplever, at minutterne bare går, og du spiller i stedet for at gøre andre vigtige ting, så skal du måske hjælpe dig selv til nemmere at kunne stoppe. Sæt en timer, og tag en pause efter et bestemt antal minutter, du har aftalt på forhånd, eller log ud, når vores notifikationer på spilsiderne opfordrer dig til det.

Sæt dig ind i, hvordan spillene virker: så du kender fakta, f.eks. om sandsynligheder og hvilken rolle, held spiller over for færdigheder i pengespil. Så er risikoen for, at du falder i de gængse tankefælder om pengespil mindre. Læs mere om tankefælder her.

Vær åben: Overfor folk, du kender, om dit spil, både når du vinder og taber. Føles det ikke længere rart at tale om, at du spiller? Så er det måske fordi, det fylder negativt, og du vil have gavn af at stoppe.

Man skal kunne undvære at spille, så brug din tid og dine penge på andre ting, der gør dig glad. Hvis du bliver i tvivl, om det fylder for meget, så prøv en pause; det kan være 24 timer eller en uge. Selvudelukkelse fra vores spil eller generelt på tværs af spilsider via www.rofus.nu er ikke kun for dem, der skal holde sig fra pengespil for evigt.

Vær opmærksom på, hvis der er særlige risikosituationer, hvor din dømmekraft om pengespil kan være udfordret, eller hvis du er sårbar på grund af udfordringer i din hverdag. Det kan gøre, at du træffer dårligere beslutninger eller er mere risikovillig. Tal med venner eller familie om dine risikosituationer, og brug pauser eller indbetalingsgrænser til at bevare kontrollen. 

Hvornår skal jeg undgå pengespil?
For at fastholde sunde spillevaner kan der være situationer, hvor man bør undgå pengespil – nemlig de situationer, hvor der er forhøjet risiko for, at man mister kontrollen eller udvikler et uheldigt mønster. Herunder kan du se nogle eksempler. Overvej, om der er situationer, hvor du bør lade være med at spille.
Sæt din indbetalingsgrænse
Alle spiludbydere med tilladelse til at udbyde spil i Danmark skal stille en indbetalingsgrænsefunktion til rådighed for spillerne. Det kan være et godt værktøj, som hjælper dig til ikke at overskride det beløb, du maksimalt har afsat til at bruge på pengespil.

For at en indbetalingsgrænse fungerer, kræver det, at man har overvejet et realistisk beløb, der passer til ens økonomi. Hvis man spiller hos forskellige spiludbydere, skal man være opmærksom på, at man bliver nødt til at sætte en grænse hos hver spiludbyder, og at det samlede beløb derfor skal tage hensyn til dette.

Vi anbefaler, at man holder sig til sin grænse og ikke hæver den, hverken hvis man taber eller vinder, og, hvis man alligevel overvejer at spille for flere penge, at det stadig passer til ens økonomi på længere sigt. Vær opmærksom på, at Danske Spil kan fastlåse din indbetalingsgrænse, så du ikke kan blive fristet til at hæve den, og at vi nogle gange fastlåser spilleres indbetalingsgrænser forebyggende, hvis spillemønsteret virker bekymrende. Se videoen herunder om, hvordan du sætter din grænse. 

Danske Spils chef for anvarligt spil, Elisabeth Crone, viser hvordan du sætter din indbetalingsgrænse.