Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
Spil med omtanke

Podcasts, film og bøger

Bliv klogere på spilleproblemer ved at lytte og læse om andres oplevelser.
Der er mange måder at tilegne sig viden på og blive klogere på spilleproblemer og pengespil. Her på siden har vi samlet forskellige materialer og links, så du kan lytte til en podcast, se fiktionsfilm, finde korte videoer med personer, der selv har haft spilleproblemer inde på livet og meget mere. 
Venskab på spil: Jóhann og Nicolai undersøger, hvordan ludomanien satte deres venskab på spil
Da Nicolai Olsen efterlader Jóhann Thór Haahr Hansen alene i New Zealand, hænger deres venskab i en tynd tråd. Ludomanien har slået kløerne i Nicolai, og han har ikke længere råd til at fuldføre den sabbatårsrejse, som de har brugt måneder på at planlægge.

Men hvordan kom det nogensinde så vidt? Det spørgsmål forsøger Jóhann Thór Haahr Hansen at finde svar på i denne podcastserie, hvor han undersøger, hvad ludomanien gør ved både individer og venskaber.

I en ærlig snak om drengefællesskaber, opvækst og afhængighed dykker de to venner ned i fortiden for at blive klogere på, hvordan ludomanien satte deres venskab på spil – og om de kunne have gjort noget for at forhindre det.

Lyt til podcasten 'Venskab på spil'

Dårlige nyheder fra Danmark [1:5]
9. maj 2024 | 29:59
Nytårsdag modtager Jóhann Thór Haahr Hansen et opkald fra Danmark. Han står i New Zealand og har ingen idé om, hvilken nyhed der venter ham i den anden ende af røret. Sammen med hans familie er han rejst i forvejen og nu venter han bare på, at hans ven Nicolai Olsen skal komme derned, så de kan tage hul på deres store sabbatårsrejse sammen... Men sådan skal det desværre ikke gå. I det her afsnit dykker de to venner ned i, hvad der egentlig skete dengang, og hvorfor Nicolai svigtede på et så afgørende tidspunkt i deres venskab. Sammen tager de også en ludomanitest for at finde ud af, hvornår Nicolais problemfyldte spil opstod.
Hør podcast
Ét socialt, men farligt spil [2:5]
9. maj 2024 | 33:18
Da Nicolai og Jóhann i gymnasiet logger ind på et bettingsite, opdager de, hvor mange penge Nicolai reelt jonglerer med, når han gambler på nettet. Beløbet er voldsomt. Og alligevel forsømmer de at reagere. I andet afsnit tager Jóhann og Nicolai tilbage til Varde Gymnasium, hvor de mødte hinanden, og Nicolais spilproblemer for alvor tog fart. Sammen undersøger de, hvordan fællesskabet i deres drengegruppe var med til at forme spillet, og det helt naturligt blev en del af hverdagen, uden at nogen sætter spørgsmålstegn ved det.
Hør podcast
Hvorfor blev du ludoman? [3:5]
9. maj 2024 | 36:38
Efter studenterhuen er kommet på plads og deres fælles New Zealand-tur går i vasken, skilles vejene for de to venner Jóhann Thór Haahr Hansen og Nicolai Olsen. De har gang i hver deres ting og snakker sjældnere sammen, men alligevel er der et tema, som er evigt aktuelt – nemlig penge.
Hør podcast
Verdens dårligste idé [4:5]
9. maj 2024 | 31:41
Malta er et epicenter for gambling, da mange bettingfirmaer operer fra østaten, og koncentrationen af kasinoer er langt større end de fleste andre europæiske lande. Så da Nicolai kommer og fortæller Jóhann, at han vil derned og være livebet-vært, blinker alle alarmklokkerne. Men Nicolai tager stadig afsted. En skæbnesvanger beslutning, der presser Nicolai endeligt til kanten. I dette afsnit fortæller Nicolai om, hvad der skete, da han endelig ramte bunden på Malta og giver Jóhann en forståelse af, hvor langt ludomanien kan tage en.
Hør podcast
Tilbage til livet [5:5]
9. maj 2024 | 33:47
Drengene mødes på Nicolais hjemmebane i Hanstholm for at se, hvordan han har vundet livet tilbage og er kommet ud på den anden side af misbruget. Men stopper man nogensinde med at være ludoman? Og hvad har et langt forløb med spilafhængighed gjort ved venskabet? I denne episode sætter drengene det forløbelige punktum i historien om Nicolais misbrug og forsøger at finde ud af, hvad der gjorde ham i stand til at stoppe netop nu.
Hør podcast
Podcasten 'Min søn har en Djævel'
Vi er helt tæt på journalist og far, Thomas Stokholm, der kæmper for at forstå sin søns kamp mod ludomani. Fortællingen tager afsæt i samtaler mellem Thomas og hans søn Bastian, og den giver et unikt indblik i, hvordan det er at være ludoman, og hvordan det påvirker ens relationer.

Lyt til podcasten 'Min Søn Har En Djævel'

Højt at flyve, dybt at falde [1:5]
20. maj 2024 | 28:52

Bastian er en 24-årig, normal og udadvendt mand, der er opvokset i et kærligt hjem på Frederiksberg. Men Bastian har også en djævel i sig. Han er ludoman og har tabt og vundet kæmpe beløb. I dag er han i behandling og afdrager en gæld på over 100.000 kroner til sin far, Thomas, der dækkede ham af, da Bastians liv brændte sammen. Men hvordan er Bastian overhovedet endt i et spillemisbrug? Og hvad vil det sige at være spilafhængig i en sådan grad, at man lyver for sine nærmeste eller tømmer sin mors bankkonto?

Hør podcast
Arv og miljø [2:5]
20. maj 2024 | 26:05
Den 7. april 2010 spiller Thomas og Bastian 50 kr. hver især på den samme fodboldkamp. Thomas taber sin satsede 50’er, men Bastian vinder 1.100 kroner og har nærmest spillet uafbrudt siden. Men er denne ene episode skyld i hans ludomani? Eller er det fordi han ikke fik nok kram som barn? Måske fordi Bastians forældre er skilt? Thomas vil finde ud af, hvorfor netop sin søn blev ludoman, og hvorfor spilledjævlen i det hele taget slår sine kløer i nogle bestemte personer frem for andre. Og så er han også nødt til at se sig selv i spejlet. Med frygt i øjnene. For Thomas er bange for, at han selv bærer en del af ansvaret for Bastians afhængighed.
Hør podcast
Tillid og manglen på samme [3:5]
20. maj 2024 | 35:04
Bastians spilafhængighed har sat dybe spor i ham og i sine relationer, da han lukkede alle andre ude for at kunne invitere spillet ind. Det har givet ridser i tilliden, familiebåndene og relationerne til sine venner. Ridser i Bastian, der ikke er den samme glade dreng, som han var engang. Men hvordan fikser man egentlig de dybe spor og ridser, og hvordan skal pårørende som Thomas navigere i alle de følelser, som spilledjævlen helt uforvarende inddrager i relationen?
Hør podcast
Èt spil er for mange, men tusind er for lidt [4:5]
20. maj 2024 | 37:10
”Ét spil er for mange, men tusind er for lidt” lærer Bastian i sin gruppebehandling for ludomani. Bastians far, Thomas, må ikke deltage i behandlingen, men får i stedet lov til at dykke ned i Bastians behandlingsmappe. Det giver ham et unikt indblik i forløbet – og en både frisættende og skrækindjagende forståelse af Bastians allerdybeste tanker, følelser og dæmoner. For hvad taler man egentlig om til ludomanibehandling? Hvilke værktøjer får man med sig derfra? Og hvad betyder det at være medafhængig?
Hør podcast
Hvad så nu [5:5]
20. maj 2024 | 37:28
Da Bastian lige er startet i behandling for sin ludomani, fortæller han sin far, Thomas, at han ikke har nogen drømme. Men Bastian har rykket sig markant siden. Han er også stadigvæk spilfri, da Bastian og Thomas sætter sig for at lave den sidste optagelse. Og selvom der endnu ligger en livslang kamp foran ham, så tror Bastian på, at han kan holde djævlen fra døren. Det gør Thomas også. Og forhåbentlig er deres samtaler med til også at gøre en forskel for andre, der kan spejle sig i Bastian – eller i Thomas. Men hvad med skyldsspørgsmålet? Hvilket ansvar bærer de virksomheder, som udbyder den slags spil, der kørte Bastians liv af sporet? Det er Thomas nødt til at runde, inden han og Bastian tager behandlingsmappen, alle redskaberne i værktøjskassen og en fornyet, gensidig tillid med ud af studiet.
Hør podcast
Vil du gerne finde mere viden?