Spillemyndigheden
Sport & Casino
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
  • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

    Læs mere
  • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

    Læs mere
  • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

    Læs mere
  • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

    Læs mere
Danske Spil
Udlodningsmidlerne

”Min kone synes jeg er rablende sindssyg. Det synes de fleste omkring mig”

Cathrine Laudrup-Dufour, dressurrytter, møder Sarah Bro i podcasten 'Øjeblikket'.

Med klare ambitioner om at få en medalje med hjem deltager Cathrine Laudrup-Dufour i dressurridning ved OL i Tokyo 2021. Hun er klar til at vinde, men med to fjerdepladser brister drømmen. I fjerde episode af ’Øjeblikket’ fortæller hun om, hvor vigtigt det alligevel er at drømme højt og omgive sig med de rette mennesker.
Den 10-årige Cathrine Laudrup-Dufour står ved køkkenbordet i sit barndomshjem i Hvalsø. Sammen med sine forældre er hun i gang med at købe en ny og bedre pony.

”Hvad vil du egentlig med det der ridning?”, spørger hendes far.

”Jamen jeg drømmer om en dag at ride EM,” lyder det fra den lille pige, der har gået til ridning, siden hun var fem år gammel og set op til de professionelle ryttere.

Målsætningen bliver taget alvorligt, og familien finder en træner, der former Cathrine Laudrup-Dufour og får hende på ponydressurlandsholdet som blot 12-årig. Det bliver også grundlaget for, at hun i 2019 slår verdensetteren til det svenske Grand Prix-stævne på den hest, hun fik som 10-årig.  

”Hvis træneren ikke ved, at man drømmer om at komme til OL en dag, hvordan skulle han eller hun så nogensinde kunne presse dig derhen, hvor du kommer ud over kanten og virkelig bliver dygtigere? Man gør sig mega sårbar, når man tør at drømme stort, fordi man netop også bliver holdt op på det de dage, hvor man ikke gider.”

Sammen med sin kone, Rasmine Laudrup-Dufour, bor og arbejder 32-årige Cathrine Laudrup-Dufour i dag på en gård i Fredensborg, hvor der fortsat er plads til at drømme stort. Det er her Sarah Bro i fjerde afsnit af ‘Øjeblikket’ snakker med dressurrytteren om de øjeblikke, som har været afgørende for, at hun i dag kan pryde CV’et med et hav af medaljer samt deltagelse ved EM, VM og OL. 

"Jeg havde fået nok af, at heste skulle stå foran alt andet"
Da OL i Tokyo afholdes i 2021, er timingen uheldig, fordi Cathrine Laudrup-Dufours nye konkurrencehest, Bohemian, ikke er i topform. Derudover er hun blot en måned inden OL flyttet sammen med sin kone på den store bondegård, som huser 25 heste.

Det ændrer dog ikke på, at Cathrine Laudrup-Dufour som får store ambitioner – hun vil have metal med hjem. Men med to fjerdepladser brister drømmen. 

”Altså der var jeg virkelig sådan, shit, der ville jeg bare hjem. Der havde jeg bare fået nok af OL. Jeg havde fået nok af, at heste skulle stå foran alt andet. Jeg ville bare hjem og have styr på vores liv sammen. Det er sportsligt min største skuffelse nogensinde.” 
 

Hendes præstation ved det corona-prægede og dermed publikumsløse OL i Tokyo gjorde Cathrine Laudrup-Dufour opmærksom på, hvor vigtigt det er for hendes præstation, at hun også har “mere almindelige” folk omkring sig, som kan lade hendes batterier op, når det hele spidser til.

“Min kone synes jeg er rablende sindssyg. Det synes de fleste omkring mig, fordi jeg nok er lidt sindssyg(…) Så der sagde jeg virkelig bare sådan, jeg kommer ikke til at tage afsted til noget OL mere, hvis ikke Ras tager med. Det er simpelthen ikke det værd.”

Lyt med i ’Øjeblikket’, når Cathrine Dufour fortæller mere om, hvordan det var at slå verdensetteren i dressur, hvad hun føler op til det næste OL, og hvordan hun også har brug for mennesker, som ikke er ligeså ’sindssyg’ som hende selv. Podcasten ’Øjeblikket’ udkommer hver anden uge – her på Heartbeats eller der hvor du lytter til din podcast.


Om podcasten 'Øjeblikket'

'Øjeblikket' med Anders Skaarup Rasmussen
10. maj 2024 | 44:51
Anders Skaarup Rasmussen har i løbet af sine mange år som professionel herredoublespiller vundet et utal af turneringer rundt omkring i verden, men i denne episode af ’Øjeblikket’ fortæller han Sarah Bro, at karrierens største øjeblik fandt sted på dansk grund.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Cathrine Laudrup-Dufour
7. maj 2024 | 40:52

Med klare ambitioner om at få en medalje med hjem deltager Cathrine Laudrup-Dufour i dressurridning ved OL i Tokyo 2021. Hun er klar til at vinde, men med to fjerdepladser brister drømmen. I fjerde episode af ’Øjeblikket’ fortæller hun om, hvor vigtigt det alligevel er at drømme højt og omgive sig med de rette mennesker.

Hør podcast
'Øjeblikket' med Emma Aastrand Jørgensen
8. maj 2024 | 41:31
Hendes muskuløse krop er et tydeligt tegn på den topform, som Emma Aastrand Jørgensen endelig har opnået som kajakroer, men i denne episode af ’Øjeblikket’ fortæller hun om, hvordan det faktisk er hendes dage under dynen, der har holdt hende i balance i kajakken.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Kathrine Heindahl
17. maj 2024 | 52:40
I sæsonafslutningen af ’Øjeblikket’ tager Sarah Bro på besøg hos stregspilleren Kathrine Heindahl på hendes hjemmebane hos Team Esbjerg. Hendes nylige knæskade betyder, at hun lige nu bruger mere tid i genoptræningslokalet end på banen, men i denne episode fortæller Kathrine Heindahl også om et øjeblik, der fik stor betydning for hendes karriere, selvom det intet havde med håndbold at gøre.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Mattias Skjelmose
8. maj 2024 | 45:00
Som blot 17-årig fangede Mattias Skjelmose interessen hos en spansk agent, som har givet det danske cykeltalent værktøjerne til både at opnå triumferne og tackle skuffelserne. I denne episode af ’Øjeblikket’ fortæller han Sara Bro om hvad den spanske agent betyder for ham, og hvordan de mødtes.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Peter Rosenmeier
8. maj 2024 | 37:59
Peter Rosenmeier brugte i syv år alle sine vågne timer på at træne, så han kunne vinde en guldmedalje ved de paralympiske lege i Beijing i 2008. I denne episode af ’Øjeblikket’ fortæller han om bagsiden af medaljen, da det rent faktisk lykkedes.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Signe Bro
8. maj 2024 | 33:49
Tidligere svømmer og OL-deltager Sarah Bro er taget til Bellahøj Svømmehal. Her har hendes lillesøster Signe Bro hjemmebane, når hun træner intenst mod sine mål. Lyt med, når hun fortæller om OL og en rejse til Barcelona, der på papiret lignede et eventyr.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Simon Pytlick
8. maj 2024 | 44:16
Håndboldspilleren Simon Pytlick vil blive husket for, at han i 2023 var den første til at løfte VM-pokalen foran hele Danmark. I denne episode af ’Øjeblikket’ fortæller han om, hvordan han selv har fortrængt dette øjeblik, når Sarah Bro besøger ham i Gudmehallerne.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Turpal Bisultanov
8. maj 2024 | 34:51
Turpal Bisultanov er et af verdens største talenter inden for brydning, men han har ikke haft mulighed for at deltage i OL – før nu. I august 2023 modtog han sit danske pas efter at have bestået indfødsretsprøven. I tredje episode af ’Øjeblikket’ fortæller han om kampen om passet og om at forfølge bryderdrømmen – også selvom det betyder, at man skal flytte langt væk fra trygge rammer.
Hør podcast