Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
Udlodningsmidlerne

"Du ved bare, at du er nødt til at lide nu"

Mattias Skjelmose, professionel cykelrytter, møder Sarah Bro i podcasten 'Øjeblikket'. 

Som blot 17-årig fangede Mattias Skjelmose interessen hos en spansk agent, som har givet det danske cykeltalent værktøjerne til både at opnå triumferne og tackle skuffelserne. I denne episode af ’Øjeblikket’ fortæller han Sara Bro om hvad den spanske agent betyder for ham, og hvordan de mødtes.
I en noget ucharmerende hotellobby i Sydspanien har Mattias Skjelmose taget en pause fra den træningslejr, som han i 2018 var taget på med en af sin venner. Selvom han værdsætter en god kop kaffe, så var det ikke for at drikke en cortado, at det dengang 17-årige cykeltalent fandt sin vej til hotellets køligere indeklima.

Tre måneder tidligere havde han nemlig fået en facebookbesked fra en spansk agent, som havde interessere for den danske cykelrytter. En agent, som fik stor betydning for Mattias Skjelmoses fremtidige karriere som professionel.

”Han startede med at være min agent og blev rimelig hurtigt min træner også, fordi han kunne se noget potentiale, som han ikke synes, jeg havde fået udfyldt med min gamle træner. Det har kørt i små seks år nu,” fortæller Mattias Skjelmose om den spanske agent, som også fik ham på cykelholdet, Lidl-Trek, som han kører for i dag.

I denne episode af podcasten ’Øjeblikket’ er Sarah Bro på besøg hos den 23-årige Danmarksmester i landevejscykling, som i dag har skiftet den tætsiddende cykeldragt ud til fordel for et forklæde. Hans cykel står også fint parkeret i entreen, for i dag har Mattias Skjelmose en hviledag, og derfor viser han Sarah Bro, hvordan en cykelrytters kost ser ud.

 ”Alle sagde, at man blev en meget bedre rytter af at komme igennem sin første grand tour, så det var det eneste, jeg havde i hovedet,” fortæller Mattias Skjelmose om et løb, der på trods hans nøje forberedelser, ikke gik som forventet. ”Det gjorde jeg så også, men det tog hårdt på mig mentalt,” fortæller han. 

Efter det der i forvejen havde været et hårdt løb for Mattias Skjelmose, faldt han tilbage igennem feltet af cykelryttere på den første stigning af løbets 15. etape, og herfra kæmpede han for bare at kunne gennemføre etapen.  

Man kan være skuffet i 12 timer

Mattias Skjelmose
I podcasten 'Øjeblikket'
Imens hans fysik var ved at give op, holdt hans mentalitet ham på cyklen og gav samtidig anledning til at sætte spørgsmålstegn ved hans proces op til løbet.

”Du ved bare, at der er sket en eller anden fejl i processen, men du ved ikke, hvor fejlen er sket. Du ved, at du bliver nødt til at lide nu for at finde ud af det på den anden side,” fortæller Mattias Skjelmose om skuffelsen ved sin første grand tour.

Heldigvis har Mattias Skjelmoses agent givet ham en strategi til at komme hurtigt videre fra karrierens skuffelser, hvilket allerede blev understreget, da han kort tid efter skuffelsen kunne kalde sig den samlede vinder af både Luxemborg rundt i 2022 og Tour de Suisse i 2023.

”Man kan være skuffet i 12 timer, og bagefter er man nødt til at smide det ud. Katten bliver ikke skuffet, når den ikke fanger en mus, den tænker bare på den næste mus,” lyder et citat fra Mattias Skjelmoses spanske agent, som den unge cykelrytter ofte har brugt.

Lyt til ’Øjeblikket’, hvor Mattias Skjelmose også fortæller om, hvordan han allerede 10 km. inden målstregen ved DM i landevejscykling i 2023 vidste, at han ville blive Danmarksmester.
Om podcasten 'Øjeblikket'

'Øjeblikket' med Anders Skaarup Rasmussen
10. maj 2024 | 44:51
Anders Skaarup Rasmussen har i løbet af sine mange år som professionel herredoublespiller vundet et utal af turneringer rundt omkring i verden, men i denne episode af ’Øjeblikket’ fortæller han Sarah Bro, at karrierens største øjeblik fandt sted på dansk grund.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Cathrine Laudrup-Dufour
7. maj 2024 | 40:52

Med klare ambitioner om at få en medalje med hjem deltager Cathrine Laudrup-Dufour i dressurridning ved OL i Tokyo 2021. Hun er klar til at vinde, men med to fjerdepladser brister drømmen. I fjerde episode af ’Øjeblikket’ fortæller hun om, hvor vigtigt det alligevel er at drømme højt og omgive sig med de rette mennesker.

Hør podcast
'Øjeblikket' med Emma Aastrand Jørgensen
8. maj 2024 | 41:31
Hendes muskuløse krop er et tydeligt tegn på den topform, som Emma Aastrand Jørgensen endelig har opnået som kajakroer, men i denne episode af ’Øjeblikket’ fortæller hun om, hvordan det faktisk er hendes dage under dynen, der har holdt hende i balance i kajakken.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Kathrine Heindahl
17. maj 2024 | 52:40
I sæsonafslutningen af ’Øjeblikket’ tager Sarah Bro på besøg hos stregspilleren Kathrine Heindahl på hendes hjemmebane hos Team Esbjerg. Hendes nylige knæskade betyder, at hun lige nu bruger mere tid i genoptræningslokalet end på banen, men i denne episode fortæller Kathrine Heindahl også om et øjeblik, der fik stor betydning for hendes karriere, selvom det intet havde med håndbold at gøre.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Mattias Skjelmose
8. maj 2024 | 45:00
Som blot 17-årig fangede Mattias Skjelmose interessen hos en spansk agent, som har givet det danske cykeltalent værktøjerne til både at opnå triumferne og tackle skuffelserne. I denne episode af ’Øjeblikket’ fortæller han Sara Bro om hvad den spanske agent betyder for ham, og hvordan de mødtes.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Peter Rosenmeier
8. maj 2024 | 37:59
Peter Rosenmeier brugte i syv år alle sine vågne timer på at træne, så han kunne vinde en guldmedalje ved de paralympiske lege i Beijing i 2008. I denne episode af ’Øjeblikket’ fortæller han om bagsiden af medaljen, da det rent faktisk lykkedes.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Signe Bro
8. maj 2024 | 33:49
Tidligere svømmer og OL-deltager Sarah Bro er taget til Bellahøj Svømmehal. Her har hendes lillesøster Signe Bro hjemmebane, når hun træner intenst mod sine mål. Lyt med, når hun fortæller om OL og en rejse til Barcelona, der på papiret lignede et eventyr.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Simon Pytlick
8. maj 2024 | 44:16
Håndboldspilleren Simon Pytlick vil blive husket for, at han i 2023 var den første til at løfte VM-pokalen foran hele Danmark. I denne episode af ’Øjeblikket’ fortæller han om, hvordan han selv har fortrængt dette øjeblik, når Sarah Bro besøger ham i Gudmehallerne.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Turpal Bisultanov
8. maj 2024 | 34:51
Turpal Bisultanov er et af verdens største talenter inden for brydning, men han har ikke haft mulighed for at deltage i OL – før nu. I august 2023 modtog han sit danske pas efter at have bestået indfødsretsprøven. I tredje episode af ’Øjeblikket’ fortæller han om kampen om passet og om at forfølge bryderdrømmen – også selvom det betyder, at man skal flytte langt væk fra trygge rammer.
Hør podcast