Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
Udlodningsmidlerne

"Håndbold er alt der er i den her by. Det er lige før det er deres største religion"

Simon Pytlick, håndboldspiller, møder Sarah Bro i podcasten 'Øjeblikket'.

Håndboldspilleren Simon Pytlick vil blive husket for, at han i 2023 var den første til at løfte VM-pokalen foran hele Danmark. I denne episode af ’Øjeblikket’ fortæller han om, hvordan han selv har fortrængt dette øjeblik, når Sarah Bro besøger ham i Gudmehallerne.

I Gudme, en by på Sydøstfyn, der ligger mellem Kværndrup og Lundeborg, kan du aflægge Broholm Slot eller Gudme Kirke en visit. Du kan være heldig at hilse på en af de ca. 900 indbyggere, men du kan også besøge Gudmehallerne.

Her har intet mindre end en af verdens bedste håndboldklubber, GOG, til huse. Og så er det en af herrelandsholdets største stjerners gamle hjemmebane.

Simon Pytlick beskriver Gudmehallerne som en kasse på en mark, men intet desto mindre er hallen så meget mere end det for ham. Og det er den også for i hvert fald 900 andre mennesker.

”Håndbold er alt der er i den her by. Det er lige før det er deres største religion,” siger han.

Jeg kigger rundt, og voksne mænd og kvinder står og græder

Professionelle forældre

Med to forældre, der selv har været tilknyttet GOG på professionelt plan, er der ikke noget at sige til, at den i dag 23 år gamle Flensburg Handewitt-spiller har et hårdtslående håndbold-hjerte. 

Som helt lille var han også med til at fejre, da klubbens seniorhold vandt danmarksmesterskabet. Her startede Simon Pytlicks drøm om en dag at kunne gøre det samme. 

Han måtte dog følge klubben gennem en konkursberetning og 15 mesterskabsløse år, før han i 2022 kunne kalde sig selv danmarksmester sammen med resten af ligaholdet i sin barndomsklub. 

”Vi kommer ind i Gudmehallerne og kommer op på den balkon, der er derinde, og så står hele hallen i gul og synger. Jeg får kigget lidt rundt og ser jo nogle af dem, som jeg har kendt siden jeg var helt lille, voksne mænd, voksne kvinder, stå og græde,” siger han. 

"Det har min hjerne bare fortrængt"

Få sekunder inden Danmark vandt finalekampen til VM i håndbold i 2023, blev Simon Pytlick omfavnet af en god ven fra ungdomsårene i GOG. Mathias Gidsel, som to år forinden selv vandt sit første VM i håndbold, ville ikke kun fejre sejren med sin barndomsven – han ville sikre sig, at han ikke besvimede i den ekstreme sejrsrus.

”Det er jo ikke engang, fordi der bliver sagt så mange ting. Der bliver bare skreget og råbt. Folk er jo i ekstase,” siger Simon Pytlick om adrenalinsuset. 

Det øjeblik blev kulminationen på en måned, som ikke kun var fysisk udfordrende for den unge fynbo. Den konstante mediedækning, som kun steg i intensitet, efter han sikrede sig sin VM-guldmedalje, var nemlig også en stor udfordring for Simon Pytlick. 

Da han trådte ud på rådhusets balkon i København, fik han som den første fra holdet lov til at løfte VM-trofæet foran alle tilskuerne. Det kan han bare ikke huske.

“Det er jo helt magisk at få lov til at stå der, men det er ligesom om, at det har min hjerne bare fortrængt,” siger han.   

Lyt til ’Øjeblikket’, hvor Simon Pytlick også fortæller om, hvordan det var alt andet end håndbold, der gav ham følelsen af, at det andet danmarksmesterskab med GOG var så godt som hjemme, aftenen inden de skulle spille finale mod Aalborg Håndbold.

Om podcasten 'Øjeblikket'

'Øjeblikket' med Anders Skaarup Rasmussen
10. maj 2024 | 44:51
Anders Skaarup Rasmussen har i løbet af sine mange år som professionel herredoublespiller vundet et utal af turneringer rundt omkring i verden, men i denne episode af ’Øjeblikket’ fortæller han Sarah Bro, at karrierens største øjeblik fandt sted på dansk grund.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Cathrine Laudrup-Dufour
7. maj 2024 | 40:52

Med klare ambitioner om at få en medalje med hjem deltager Cathrine Laudrup-Dufour i dressurridning ved OL i Tokyo 2021. Hun er klar til at vinde, men med to fjerdepladser brister drømmen. I fjerde episode af ’Øjeblikket’ fortæller hun om, hvor vigtigt det alligevel er at drømme højt og omgive sig med de rette mennesker.

Hør podcast
'Øjeblikket' med Emma Aastrand Jørgensen
8. maj 2024 | 41:31
Hendes muskuløse krop er et tydeligt tegn på den topform, som Emma Aastrand Jørgensen endelig har opnået som kajakroer, men i denne episode af ’Øjeblikket’ fortæller hun om, hvordan det faktisk er hendes dage under dynen, der har holdt hende i balance i kajakken.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Kathrine Heindahl
17. maj 2024 | 52:40
I sæsonafslutningen af ’Øjeblikket’ tager Sarah Bro på besøg hos stregspilleren Kathrine Heindahl på hendes hjemmebane hos Team Esbjerg. Hendes nylige knæskade betyder, at hun lige nu bruger mere tid i genoptræningslokalet end på banen, men i denne episode fortæller Kathrine Heindahl også om et øjeblik, der fik stor betydning for hendes karriere, selvom det intet havde med håndbold at gøre.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Mattias Skjelmose
8. maj 2024 | 45:00
Som blot 17-årig fangede Mattias Skjelmose interessen hos en spansk agent, som har givet det danske cykeltalent værktøjerne til både at opnå triumferne og tackle skuffelserne. I denne episode af ’Øjeblikket’ fortæller han Sara Bro om hvad den spanske agent betyder for ham, og hvordan de mødtes.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Peter Rosenmeier
8. maj 2024 | 37:59
Peter Rosenmeier brugte i syv år alle sine vågne timer på at træne, så han kunne vinde en guldmedalje ved de paralympiske lege i Beijing i 2008. I denne episode af ’Øjeblikket’ fortæller han om bagsiden af medaljen, da det rent faktisk lykkedes.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Signe Bro
8. maj 2024 | 33:49
Tidligere svømmer og OL-deltager Sarah Bro er taget til Bellahøj Svømmehal. Her har hendes lillesøster Signe Bro hjemmebane, når hun træner intenst mod sine mål. Lyt med, når hun fortæller om OL og en rejse til Barcelona, der på papiret lignede et eventyr.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Simon Pytlick
8. maj 2024 | 44:16
Håndboldspilleren Simon Pytlick vil blive husket for, at han i 2023 var den første til at løfte VM-pokalen foran hele Danmark. I denne episode af ’Øjeblikket’ fortæller han om, hvordan han selv har fortrængt dette øjeblik, når Sarah Bro besøger ham i Gudmehallerne.
Hør podcast
'Øjeblikket' med Turpal Bisultanov
8. maj 2024 | 34:51
Turpal Bisultanov er et af verdens største talenter inden for brydning, men han har ikke haft mulighed for at deltage i OL – før nu. I august 2023 modtog han sit danske pas efter at have bestået indfødsretsprøven. I tredje episode af ’Øjeblikket’ fortæller han om kampen om passet og om at forfølge bryderdrømmen – også selvom det betyder, at man skal flytte langt væk fra trygge rammer.
Hør podcast