Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil

Værd at vide om pengespil

Hvad er en tilbagebetalingsprocent, og vinder huset altid? Spileksperter fra Danske Spil forklarer.

Forskningsleder Thomas Marcussen taler med Danske Spils eksperter om, hvordan forskellige spil er indrettet.

Det er en god idé at sætte sig ind i, hvordan spillene virker. Ikke bare reglerne for spillene, men også fakta om f.eks. sandsynligheder, og hvilken rolle held spiller over for færdigheder i forskellige typer pengespil. Så er risikoen for, at du falder i de mest almindelige tankefælder (link nederst på siden) om pengespil mindre. For pengespil er som udgangspunkt designet til at give dig spænding og lysten til at spille lidt mere. Derfor er det vigtigt at vide, at man skal huske at stoppe, mens legen er god.

To spileksperter, som til daglig arbejder med Oddset og Danske Spil Casino, tager i videoen ovenfor klinikleder fra Forskningsklinikken for Ludomani, Thomas Marcussen, med bag om spillene. De forklarer bl.a., hvilken viden oddssættere læner sig op ad, når de sætter odds på sportsvæddemål, og hvorfor rouletten ligeså godt kan blive rød som sort i mange efterfølgende spins på rouletten.

Hvilke spil kan du blive god til?