Myter og facts

Myter er til for at blive afkræftet!

Der findes mange myter om spil, spilstrategier og ikke mindst gevinster. Nedenfor kan du se nogle af dem, man oftest hører fra spillere, der spiller uden omtanke samt de rigtige facts som svar.

Myte 1
Jo længere tid jeg spiller på en spillemaskine (eller et online casinospil), jo større sandsynlighed har jeg for at vinde

Fakta 1:
Alle spil på en spillemaskine både fysisk og online har et tilfældigt genereret resultat. Det betyder, at der ikke er nogen måde at forudsige et resultat eller gevinst på.

Myte 2
En anden person brugte maskinen lige efter mig og vandt jackpot – det skulle have været min jackpot!

Fakta 2:
Inde i spillemaskinen genererer talgeneratoren tilfældige tal hele tiden med et tempo på tusinde tal i sekundet, selv når ingen spiller på maskinen. At spille lang tid på en maskine ændrer eller forbedrer derfor ikke chancerne for at vinde. Det kunne lige såvel have taget den næste spiller mange timer som få sekunder at få gevinst.

Myte 3
Efter en række gevinster ved du, at du er ”i flow” og vil fortsætte med at vinde.

Fakta 3:
Der findes ikke sådan noget som ”et vinder-flow”. Spil er baseret på tilfældigheder og uafhængighed mellem begivenheder.

Myte 4
Nogle Lottotal bliver trukket oftere end andre.

Fakta 4:
Ja. Historisk set vil der på et givent tidspunkt altid være tal, der er blevet udtrukket oftere end andre. Men hvert spil starter fra ny, og selvom ”23” har været ude 99 ud af de seneste 100 gange, så er der hverken større eller mindre chance for, at det kommer gang nr. 101.

Myte 5
Hvis jeg spiller lidt længere, kan jeg vinde dét, jeg har tabt.

Fakta 5:
Der er ingen garanti for at vinde det, du har tabt, tilbage. Faktisk er sandsynligheden for, at du vil tabe endnu flere penge, større.

Myter og facts om held.

Lige så længe mennesket har spillet, lige så længe har håbefulde personer prøvet at udtænke og udregne strategier og metoder til at omgås tilfældigheder, sandsynligheder – og held. Sandheden er blot, at når du vælger at spille, så er der intet, du kan gøre for at garantere en gevinst!

At vinde i spil er at være heldig. Du oplever, at der tilfældigvis er sammentræf mellem vindertallene og dine tal, vinderfarven og din farve, dit valg og udfaldet. Lige dér - i dén specifikke situation, på dét specifikke tidspunkt. Helt tilfældigt!

Når noget er tilfældigt, så betyder det, at noget sker uden en plan, uden et formål og uden sammenhæng med andre faktorer. I spil, der bygger på tilfældigheder, kan ingen med sikkerhed forudsige hvilke kombinationer eller resultater, der kommer ud næste gang. Heller ikke når du prøver mange gange eller når du ikke ved hvilke tal, der kom ud tidligere. Heller ikke hvis du trykker hurtigere eller langsommere. Udfaldet sker tilfældigt.

Kan nogen mennesker så ikke være velsignet af særligt held? Er nogle ikke heldigere end andre?

Dét er der faktisk forsket i! Svaret er – måske lidt overraskende – ”jo!” Nogle mennesker er heldigere og får tilsyneladende lettere medgang og kommer lettere til tingene end andre. Når det gælder livet i sin helhed vel at mærke. Forskningen viser nemlig, at det at være ”heldig i livet” mere handler om, at medgang giver selvværd og selvtillid og derfor medfører en adfærd, hvor man tager flere chancer, prøver lidt oftere og lidt mere intenst, tror på succesen og opsøger muligheder. Men intet af det kan bruges i spil. Uanset hvor meget selvtillid man har, uanset hvor hurtige beslutninger man tager, så kan intet af det påvirke, hvordan rouletten spinner, eller hvordan kortene ligger i bunken. I spil er alle lige heldige. Alle har lige store chancer for at vinde.